پنجشنبه، آبان ۲۸، ۱۳۸۸

بهداشت مواد غذايي در قديم دنباله

در مورد لكانه پزان ( يعني كساني كه كالباس يا قورمه درست مي كنند ) نويسنده معتقد است كه بايد دكان انها نزديك مقر محتسب باشد و مراقبت كند كه لكانه را در حضور او بسازند , زيرا در آن تقلب بسيار كنند , محتسب بايد مراقبت كند كه گوشت گوسفند فربه اي را در ظرف پاكيزه اي بكوبند وارد و فلفل و مواد روغني را به اندازه لازم به آن بياميزند و سپس گوشت كوبيده را دررو ده هاي تمييز ي كه با آب و نمك شسته شده است وارد كنند . بايد محتسب مراقبت كندكه گوشت بز و شتر يا حيوان لاغر ديگري را لكانه پزان بكار نبرند و از بيرون راندن مگس از محيط كار خود غفلت نورزند .
نويسنده از دكانهاي جگر پزي سخن مي گويد و تاكيد مي كند كه محتسب بايد مراقبت كند كه جگر بز و گاو را با جگر گوسفند نياميزند و هر كدام را جدا تهيه كنند و در تنور بپزند و سپس نمك و زيره و گيشنيز خشك و فلفل ودارچين و روغن زيتون را به جگر پخته بيافزايند و مواظب باشند گوشت مانده را با گوشت تازه نياميزند .
در مورد سلاخان نويسنده انتظار دارد مسولين اين كار , حيوان حلال گوشت را ذبح شرعي كنند .
در مورد قصابان نويسنده ذكر مي كند >> بايد كه محتسب قصابان را نگذارد تابر در دكانهايشان كشتار كنند و معبر عمومي را آلوده سازند حق آنست كه در كشتارگاه ذبح كنند , گوشت را در خارج از دكان نياويزند و نيز محتسب فرمان دهد كه گوشت بز را از گوسفند جدا گذارند . بعضي از قصابان براي فريفتن خريدار الت گوسفند نر را بر روي گوشت ماده مي آويزند كه تقلب است محتسب بايد از فروش حيوان مريض به جاي حيوان سالم جلوگيري كند و چون كار قصاب پايان يافت بايد روي تخته قصابي نمك كوبيده بپاشد تا به هنگام گرما , كرم نگذارد و نيز آنرا با حصير بپوشاند و روي آن ظرف بزرگي بگذارد تا سگ نليسد و از حشرات زمين محفوظ بماند .<<
هرگاه محتسب شك كند كه حيوان ميته است يا مذبوح با آب بيازمايد, اگر بر روي آب بيامد مرده است و اگر در ته آب بماند مذبوح است ونيز اندكي از آنرا به اتش افكند اگر نچسبد ميته وگرنه مذبوح وحلال است هر گاه نزد قصابي چار پايي مريض يا به رنگ دگرگون پيدا شود محتسب او را از فروش ان با گوشتهاي ديگر باز دارد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند