دوشنبه، آبان ۲۵، ۱۳۸۸

چه گوشت مرغي بخريم؟

ویژگیهای ظاهری گوشت مرغ در مراکز توزیع و عرضه 1 - گوشت ماکیان تازه باید رنگ ماهیچه های اعضای خلفی و پاها قرمز و ماهیچه های سینه روشن مایل به زرد بوده و پوست بطور یکنواخت روی بدن کشیده و عاری از هرگونه پارگی یا تورم ، خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد. 2 - اندرون شکم باید خالی شده باشد. 3 - جگر و سنگدان باید خارج شده و پس از تمیز کردن در داخل حفره شکمی قرار گیرد. 4 - قلب و جگر باید دارای رنگ طبیعی و حجم معمولی باشد. 5 - مرغ باید کاملاً تمیز و عاری از ذرات خارجی باشد. 6 - باید فاقد آثار سوختگی ناشی از شعله دادن باشد 7 - باید عاری از قارچ زدگی و لکه های رنگی باشد. 8 - نباید هیچگونه بوی غیرطبیعی مثل بوی ترشیدگی یا متعفن حس گردد. 9 - در اتصالات داخلی گوشت به استخوان تغییر رنگ یا بوی بد مشاهده نگردد. 10 - گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد. 11 - چربی طیور باید رنگ زرد روشن یکنواخت داشته و بدون هیچگونه بوی بد باشد. 12 - پرکنی بطور کامل صورت گرفته باشد. 13 - مرغ باید بطور بهداشتی تهیه و دارای گواهی بهداشتی باشد. 14 - میزان لاشه موجود در فروشگاه متناسب با ظرفیت یخچال باشد. 15 - نگهداری و عرضه مرغ منحصراً باید در یخچالهای ویترین دار صورت گیرد. 16 - شستشوی لاشه و ضمائم آن در فروشگاه ممنوع است. 17 - مرغ منجمد علاوه بر خصوصیات ذکر شده باید : الف - در کیسه های پلاستیکی بی عیب دست نخورده بطور کاملاً یخ زده عرضه گردد. ب - در داخل بسته بندی نباید خونابه یا آب منجمد وجود داشته باشد. ج - لاشه حالت لیز و لغزنده نداشته باشد. د - مرغ منجمد باید در سردخانه 18- تا 25- درجه سانتی گراد نگهداری شود. ه - فاقد آثار سوختگی ناشی از انجماد باشد. و - حفره شکمی باید کاملاً تمیز و عاری از امعاء و احشاء باشد. ز - باید بدون سر و پا باشد. ح - قلب ، جگر و سنگدان درون لفاف جداگانه ای در حفره شکمی جای گرفته باشد. ط - pH سطحی آن نباید بیش از 7/6 باشد. ی - لاشه خارج شده از سردخانه باید طی مدت کوتاهی به فروش برسد. سایت آفتاب

گوشت لخم عبارت است از گوشت یا بافت های ماهیچه ای حیوانات که ترکیب آن با اندامهای داخلی نظیر کلیه و جگر (احشاء) اختلاف دارد. گوشت گاو ، گوسفند و گوساله متداول ترین نوع گوشت های قرمز مصرفی هستند. ارزش غذایی پروتئین گوشت نسبت به پروتئین گیاهی بیشتر است زیرا پروتئین گوشت دارای مقدار زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است. همچنین مقدار زیادی از چربی حیوانی در بافت گوشت حیوانات قرار گرفته است که منبع مهم انرژی برای بدن به شمار می روند. گوشت یکی از منابع سرشار از انواع وبتامین های B است که مقداری از این ویتامین ها در اثر حرارت از بین می روند. مواد معدنی موجود در گوشت یکی از عوامل مؤثر در ارزش غذایی گوشت هستند که بصورت ترکیبات آلی و املاح معدنی از جمله آهن ، روی ، سدیم ، کلر ، منیزیم و غیره نیز دیده می شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند