شنبه، آبان ۱۶، ۱۳۸۸

بهداشت مواد غذايي در قديم دنباله

تعاليم و مطالبي كه ابن اخوه در مورد خميرگيران و نانوايان ذكر مي كند نمودار توجهي است كه به بهداشت و سلامت عمومي داشته اند و مينويسد بايد محتسب نان پزان ونانوايان را ملزم كند تا سقف تنور را بلند بسازند و دود كشهاي فراغ تعبيه كنند و نيز به هنگام تعمير آتش خانه ( دهنه تنور ) را جارو كنند و ظروف را بشويند و آب پاكيزه به كار برند و تغار خمير را بشويند و تمييز كنند و باحصير بپوشانند و هرگز خمير گير نبايد به وسيله پا ها و زانوان و آرنج هاي خود خمير را به عمل آورد , چه اين كار خوار گرفتن طعام است و چه بسا كه از عرق بغل يا بدنش درخمير ميافتد و نيز به هنگام خمير گرفتن جامه اي با آستين هاي تنگ پوشد و دهان بند داشته باشد , زيرا چه بسا به هنگام عطسه يا سخن گفتن از آب دهان يا بيني او در خمير مي افتد و بر گريبانش دستاري سفيد ببندد تا از ريزش قطرات عرق مانع باشد به هنگام روز خمير گير كسي را نزد خود بگمارد كه مگس پران بدست گيرد و مگسها را براند .
محتسب بايد نانوايان را از پختن نان پيش از عمل اوردن خمير , باز دارد , زيرا نان فطير در ترازو سنگين و براي معده ثقيل است , و همچنين است در صورتي كه نمك نان كم باشد .
شايسته است كه دانه هاي خوشبو از قبيل زيره سفيد , كنجد و سياه دانه و مانند آنهابر نان پاشند ونان را پس از آنكه خوب پخته شد از تنور در آورند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند