پنجشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۸۹

FEVER

از قدیم تب را به سه مرحله تقسیم کرده اند
مرحله اول – مرحله شروع تب یا مرحله افزایش درجه حرارت – در این مرحله دمای بدن افزایش می یابد ولی گردش خون محیطی کاهش می یابد لذا دام احساس سرما کرده و لرز می کند
مرحله دوم – مرحله اوج در این مرحله دمای بدن به بیشترین مقدار خود میرسد
مرحله سوم – مرحله فرونشستن تب در این مرحله دمای بدن شروع به کاهش می کند
درجات تب – بطور کلی تب را به سه قسمت رده بندی می کنند
تب خفیف یا تب ملایم تا 40 درجه سانتی گراد در بیماری هایی مانند برونشیت – مسمومیت نفت خام – دیفتری گوساله ها –کراتوکونژنکتویت عفونی گاوان-لارنژیت – پریکاردیت – کزاز – توکسوپلاسموز – رتیکولیت ضربه ای
تب تحت حاد یا تب نسبتا شدید از 40 تا 41درجه سانتی گراد در بیماری هایی مانند شاربن – شاربن علامتی – اسهال ویروسی گاوان- تب برفکی – هیپومنیزیمی – هاری – تب حاصل از گزش کنه
تب شدید از 41 تا 42 درجه سانتی گراد در بیماری هایی مانند نزله بدخیم گاوان – رینوتراکییت عفونی گاوان – طاعون –
اندازه گیری مکرر تغییرات درجه حرارت بدن نسبت به یک بار اندازه گیری ان امکان بهتری را برای دامپزشک فراهم می کند ( وظیفه ای که ممکن است بر عهده صاحب دام گذاشته شود )
عفونت های ویروسی گاهی اوقات همراه با منحنی درجه حرارت دو مرحله ای می باشند که اولین پیک بعلت ویرمی و دومین پیک در نتیجه عفونت ثانویه باکتریایی حاصل می شود .
تب در بیماریهای موضعی محدود یا مزمن که دارای سیر و پیشرفت بسیار بطی هستند بندرت دیده می شود
اما بیماریهای عفونی اغلب با بروز تب همراه است که با ازدیاد ضربان قلب و نبض و تنفس همراه است
علل ایجاد تب بطور خلاصه بقرار زیر است
1- میکروبها و سموم میکروبی
2- - سوختگی و تومورها
3- واکنش انافیلاکسی بر ضد پروتیین خارجی
4- تحریک موضعی مرکز تنظیم حرارت بدن در هیپوتالاموس


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند