سه‌شنبه، مهر ۰۷، ۱۳۸۸

تستهاي دامپزشكي

تست رايمينگتون و فاوري براي تشخيص كداميك از عارضه‏هاي زير بكار مي‏رود؟
1) استئوهماتوكروماتوزيس 2) تشخيص استون
3) تفكيك زردي‏هاي مرضي و زردي حاصل از وجود كاروتن 4) مسموميت با نيترات و نيتريت
گزينه 3 درست است. براي تمايز زردي غذايي يا فيزيولوژيكي از زردي مربوط به پيگمان‏هاي صفراوي از آزمايش رايمينگتون و فاوري مي‏توان استفاده كرد. صفحه 168 بهداشت گوشت بيماري‏ها و آلودگي‏هاي داخلي دكتر حسنعلي نشاط، دكتر افشار آزمايش Rimington and Fowrie روش ساده و صحيحي است. براي تفكيك زردي‏هاي مرضي و زردي حاصل از وجود كاروتن صفحه 122 بازرسي عملي گوشت دكتر خسرو اسماعيلي

- مهمترين عامل در كيفيت گوشت كداميك از ساختمان‏هاي زير مي‏باشد؟
1) Endomysium 2) Epimysium
3) Perimysium 4) Primysium
گزينه درست است. سلول‏هاي عضلاني بوسيله بافت پيوندي به يكديگر متصل مي‏گردند و هر گروهي از آنها نيزبوسيله بافت پيوندي بيشتري بنام Perimysium پوشيده شده و تشكيل رشته‏هاي عضلاني را مي‏دهند.
رشته‏هاييكه از اجتماع الياف عضلاني تشكيل يافته‏اند بوسيلة پوششي از بافت پيوندي بنام Epimysium احاطه گرديده و بدين ترتيب عضله واحدي را ايجاد مي‏نمايند. صفحه 17 بازرسي گوشت دكتر نشاط – دكتر افشار
هريك از الياف عضلاني به وسيله پوششي از يك پرده بسيار ظريف از جنس بافت پيوندي به نام Endomysium احاطه شده‏است.

- عمده‏ترين عارضه در فاسيولوز حاد چيست؟
1) پرخوني و تورم كبد 2) پوشيده شدن كپسول كبدي از بافت فيبرين
3) بيرون زدن بافت نكروتيك كبدي در صورت فشار دادن 4) همه موارد
گزينه 4 درست است. در موارد حاد پرخوني و تورم كبد بعلت هجوم تعداد زيادي از كپك‏هاي جوان وجود دارد (هپاتيت حاد) كپسول كبد نشانگر خونريزي بوده از بافت فيبرين پوشيده شده است. كبد در برش داراي سوراخ‏هاي گرد متعددي مي‏باشد. چنانچه به كبد فشار داده شود بافت نكروتيك كبد و انگل‏هاي نابالغ بيرون زده مي‏شوند. چنين كبدي ضبط مي‏گردد. صفحه 168 بازرسي عملي گوشت دكتر اسماعيلي

-قضاوت در مورد لاشه مشكوك به كاشكسي چگونه است؟
1) ضبط چربي‏ها
2) ضبط كلي لاشه
3) ضبط قسمتي از قلوه‏گاه
4) آويزان كردن لاشه بمدت 24-12 ساعت كه در صورت خشك و با قوام شدن قابل مصرف است.
گزينه 4 درست است. در موارد مظنون لاشه بايد براي مدت 24-12 ساعت آويزان بماند. چنانچه لاشه خشك و با قوام گرديد مي‏توان آن را به مصرف رسانيد صفحه 116 بازرسي عملي گوشت دكتر اسماعيلي در صورتيكه عوارض بيماري مشهود نبوده و لاغري نيز پيشرفت نكرده باشد لاشه را بايد مدت 12 ساعت نگهداشت و پس از اين مدت اگر سطح لاشه و حفره‏ها خشك و در پالايش سروزي عضلات، مشاهده نگردد مي‏توان به لاشه اجازه مصرف داد. صفحه 211 بازرسي گوشت دكتر نشاط – دكتر افشار
در اين نوع لاغري در صورتيكه لاشه داراي ظاهري مرطوب باشد آن را مدت 12 تا 24 ساعت نگهداري مي‏نمايند و سپس اگر ظاهر لاشه خشك و طبيعي گرديد به آن اجازه مصرف مشروط مي‏دهند. صفحه 171 بهداشت گوشت دكتر نشاط

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند