عرضه فرآوردههاي خام دامي خارج از يخچال، غيربهداشتي و بيماريزا ميباشد. ـ عرضه آلايش خوراكي مرغ مثل دل ـ جگر ـ سنگدان و پاي مرغ بدون بستهبندي معتبر، غيربهداشتي ميباشد. ـ جهت پيشگيري از ابتلاء به بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوان از مصرف فرآوردههاي خام دامي به صورت خام و يا نيمپز جداً خودداري فرمائيد. ـ از خريد گوشت چرخكرده از قبل آماده شده غير بستهبندي متفرقه جداً خودداري فرمائيد. ـ فرآوردههاي خام دامي خود را فقط از مراكز معتبر و داراي مجوز بهداشتي خريداري فرمائيد. ـ هنگام قطعهبندي و يا شستشوي فرآوردههاي خام دامي از دستكش استفاده نمائيد. ۷۳نوع بيماري بوسيله مصرف مواد غذايي دامي آلوده به انسان منتقل ميشود. ۱۶نوع باكتري، ۳۰نوع ويروس، ۲۲نوع انگل كرمي و پنج نوع انگل تك ياختهاي (تك سلولي) از طريق مصرف مواد غذايي آلوده با منشا دامي به انسان قابل انتقال است. سموم طبيعي موجود درمواد غذايي با منشا دامي، باقي مانده آنتيبيوتيكها درشير و گوشت و باقيمانده هورموني درشير و فرآوردههاي لبني نيز بوسيله مصرف موادغذايي آلوده با منشا دامي بهانسان منتقل ميشود. براساس برآورد سازمان بهداشت جهاني سالانه نزديك به دو ميليون نفر در جهان به علت بيماريهاي ناشي از مصرف آب و غذاي آلوده جان خود را از دست ميدهند. در كشورهاي پيشرفته نيز برآورد ميشود كه يك سوم جمعيت اين كشورها هر ساله بر اثر ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف غذاي آلوده كه اغلب منشا دامي داشته، جان خود را از دست ميدهند. متاسفانه در كشور ما آمار دقيقي در خصوص مرگ و مير و ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي دامي آلوده وجود ندارد. بسياري از اين بيماريها نوپديد بوده به اين مفهوم كه در دو يا سه دهه گذشته ميزان ابتلا به آن افزايش يافته و يا بازپديد بوده به اين معنا كه در مناطقي كه قبلا وجود نداشته، ديده شده است. جنون گاوي، سالمونلا، عفونت با كرمهاي پهن و "ايكولاي" (نوعي باكتري) از جمله بيماريهاي نوپديد و بازپديد قابل انتقال به انسان هستند. افزايش سفرهاي بينالمللي، جهاني شدن توليد مواد غذايي، تغييرات جمعيت (رشد جمعيت و مهاجرت) و تغيير در ژنهاي عوامل بيماريزا و مقاومتر شدن آن سبب افزايش ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف غذاهاي آلوده شده است. تميز نگهداشتن تمامي وسايل مرتبط با مواد غذايي، جدا نگهداشتن مواد غذايي خام از طبخ شده و پخت كامل مواد غذايي با منشا دامي در جلوگيري از گسترش و ابتلا به اين دسته از بيماريها موثر است. آموزش عمومي از طريق رسانههاي جمعي در خصوص بهداشت مواد غذايي، نحوه نگهداري و مصرف صحيح مواد غذايي و نقش فعالتر سازمان دامپزشكي در زمينه كنترل و نظارت بر بهداشت مواد غذايي، جلوگيري از كشتار دامهاي قاچاق و حمل و نقل غيرقانوني دام نيز در پيشگيري از ابتلا به اين بيماريها ضروري است
یکشنبه، مهر ۱۲، ۱۳۸۸
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند