هرازچندگاهي تستهايي كه در كنكورهاي علوم دامپزشكي برگزار شده مي اورم جهت ياداوري شاغلين و اموزش مشتاقان ورود به دوره هاي كارشناسي مرتبط با دامپزشكي . اين تستها قبلا در كنكورها داده شده است
در كدام روش نگهداري شير ضمن حفظ تقريبي تركيبات آن باعث نابود شدن همه ميكروبهاي بيماريزا، غير بيماريزا و هاگ آنها در شير ميشود؟
1) استريليزاسيون 2) اوپريزاسيون
3) پاستوريزاسيون در حرارت پائين L.T.L.T 4) پاستوريزاسيون در حرارت بالا H.T.S.T
گزينه 2 درست است. هدفهاي پاستوريزاسيون = از بين بردن كليه ميكروبهاي بيماريزا موجود در شير، نقصان ميكروبهاي ساپروفيت به حداقل ممكنه در نتيجه بالا بردن خاصيت نگهداري شير، ايجاد حداقل تغييرات فيزيكي و شيميايي در شير.
معمولاً باكتريهاي مقاوم به حرارت و اسپرها، پس از پاستوريزاسيون در شير باقي ميمانند و توده ميكروبي باقيمانده همواره خالصتر از توده ميكروبي شير خام ميباشد و قسمت اعظم آن را استرپتوكوكها (استرپتوكوكوس، دورانس، استرپتوكوكوس بوويس، استرپتوكوكوس ترموفيلوس) را تشكيل ميدهند. از بين بردن كليه ميكروبهاي بيماريزا و غير بيماريزا و اسپر آنها را در شير استريليزاسيون مينامند. صفحه 228 ميكروبيولوژي شير دكتر حسن لامع.
شدت كشته شدن موجودات زنده در پاستوريزاسيون شير به مقدار موجودات زنده شير خام و در عين حال به ميزان درجه حرارت مصرفي و مدت زمان تأثير حرارت بستگي دارد. براي از بين رفتن موجودات زنده بهر نسبتي كه درجه حرارت اضافه شود. بهمان نسبت مدت تأثير آن كم ميشود.
طريقهاي كه با حرارت بسيار بالا (و در نتيجه با مدت زمان بسيار كم) كار ميكند طريقه سويس اوپريزاسيون است كه مخفف اولترا پاستوريزاسيون ميباشد. شير اوپريزه بعد از عبور از دستگاه عاري از موجودات زنده بوده و از لحاظ فيزيولوژيكي تقريباً معادل شير پاستوريزه و بهتر از شير استريل ميباشد. صفحه 204 اصول تهيه شير دكتر مجيد حكمتي
1) استريليزاسيون 2) اوپريزاسيون
3) پاستوريزاسيون در حرارت پائين L.T.L.T 4) پاستوريزاسيون در حرارت بالا H.T.S.T
گزينه 2 درست است. هدفهاي پاستوريزاسيون = از بين بردن كليه ميكروبهاي بيماريزا موجود در شير، نقصان ميكروبهاي ساپروفيت به حداقل ممكنه در نتيجه بالا بردن خاصيت نگهداري شير، ايجاد حداقل تغييرات فيزيكي و شيميايي در شير.
معمولاً باكتريهاي مقاوم به حرارت و اسپرها، پس از پاستوريزاسيون در شير باقي ميمانند و توده ميكروبي باقيمانده همواره خالصتر از توده ميكروبي شير خام ميباشد و قسمت اعظم آن را استرپتوكوكها (استرپتوكوكوس، دورانس، استرپتوكوكوس بوويس، استرپتوكوكوس ترموفيلوس) را تشكيل ميدهند. از بين بردن كليه ميكروبهاي بيماريزا و غير بيماريزا و اسپر آنها را در شير استريليزاسيون مينامند. صفحه 228 ميكروبيولوژي شير دكتر حسن لامع.
شدت كشته شدن موجودات زنده در پاستوريزاسيون شير به مقدار موجودات زنده شير خام و در عين حال به ميزان درجه حرارت مصرفي و مدت زمان تأثير حرارت بستگي دارد. براي از بين رفتن موجودات زنده بهر نسبتي كه درجه حرارت اضافه شود. بهمان نسبت مدت تأثير آن كم ميشود.
طريقهاي كه با حرارت بسيار بالا (و در نتيجه با مدت زمان بسيار كم) كار ميكند طريقه سويس اوپريزاسيون است كه مخفف اولترا پاستوريزاسيون ميباشد. شير اوپريزه بعد از عبور از دستگاه عاري از موجودات زنده بوده و از لحاظ فيزيولوژيكي تقريباً معادل شير پاستوريزه و بهتر از شير استريل ميباشد. صفحه 204 اصول تهيه شير دكتر مجيد حكمتي
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند