پنجشنبه، دی ۱۷، ۱۳۸۸

فراورده هاي خام غير خوراكي

اصول كنترل بهداشتي فراورده هاي غير خوراكي دامها
روزهاي دوشنبه و سه شنبه در كلاس اموزش ضمن خدمت در مركز اموزشي شهيد باكري اروميه شركت داشته و از يكي از دكتران دامپزشك كه در اسلايد پاورپوينتهايش بعنون دامپزشك و متخصص بهداشت مواد غذايي معرفي شده بود تعليم گرفتم كه موارد زير از اين جمله ميباشد

حدود 30-20 درصد وزن زنده گاو، خوک، گوسفند وبز و 6-5 درصد وزن زنده طیور را تشکیل می دهند که بر اساس آداب و رسوم، مذهب و خوش نامی در جهان شامل دو گروه خوراکی و غیر خوراکی هستند:

فرآورده های جانبی خوراکی شامل کبد، قلب، زبان، کلیه ها، سیرابی ... هستند که به علت گلیکوژن بالا و چربی کم بسیار فسادپذیرتر از گوشت می باشند لذا باید در دمای زیر 3 درجه و یا در انجماد ، بسته بندی خلاء نگهداری شوند گاهی برخی نیاز به عمل آوری، شور کردن و یا کنسرو نمودن دارند.
فرآورده های جانبی غیرخوراکی شامل دو گروه پرخطر و کم خطر می باشند:

• گروه پر خطر شامل: دامهای مردار شده، دامهای معدومی، لاشه های ضبطی و گوشتهای آلوده می باشد.
• گروه کم خطر شامل: پوست، چرم، سم ها، پرها، پشم، شاخ ها، خون و چربی درجه دو تا شش
از مهمترین فرآورده ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
چربی: براساس اسیدهای چرب آزاد و رنگ شامل درجه یک(خوراکی) و درجه دو تا شش( تغذیه دام، صابون و مصارف صنعتی)
معده و روده: تمیزنمودن محتویات ،جداسازی بافتهای اضافی بیرونی و داخلی و نمک زنی
خون: شامل خوراکی و غیر خوراکی است

استخوان: به دو دسته خوراکی و غیر خوراکی تقسیم می شود.
پوست وچرم:دارای مصارف خوراکی و غیر خوراکی می باشد.
گوشت وآلایش ضبطی کم خطر: پس از فرآوری مصارف تغذیه دام دارند.

• پس از اتمام عملیات حرارتی در مواد پر خطر باید فاقد باکتری اسپور دار بیماریزا باشد( در هر گرم نمونه کلستریدیوم پرفرینجنس باید صفر باشد).
• در مورد مواد کم خطر و پرخطر پس از تولید و نگهداری در انبار با نمونه برداری سه کلاسه
سالمونلا n=5, c=0, m=0, M=0/25 gr
انتروباکتریاسه : n=5, c=2, m=10, M=5 × 102/gr
اندازه گیری ازت تام فرار
اندازه گیری عدد پراکسید
اندازه گیری تیوباربیتوریک اسید
اندازه گیری اسیدهای چرب آزاد
اندازه گیری تری متیل آمین
اندازه گیری k-value

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند