یکی از عوامل مؤثر در اهمیت غذایی گوشت ، وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است. کم خونی ناشی از کمبود آهن در اکثر نقاط جهان اعم از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته در بین انسانها دیده می شود. زنان بویژه در هنگام بارداری و عادت ماهیانه و کودکان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند. از آنجا که اغلب ، آهن به اندازه کفی در بدن ذخیره نمی شود با مصرف به اندازه گوشت و فرآورده های آن ، می توان از بروز عوارض کمبود آهن جلوگیری کرد. گوشت منبع غذایی مهمی از پروتئین ، ویتامین های گروه ب و املاحی مانند آهن ، روی ، منیزیم و فسفر است. همچنین کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی ، اختلال در رشد جنین ، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است. گوشت یکی از منابع مهم روی محسوب می شود و حاوی ترکیباتی از روی می باشد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارند. سازمان نظام دامپزشكي كشور
بزودي امكان عرضه گوشت قرمز و مرغ كه حاوي موادي است كه با دو باكتري خطرناك مقابله ميكند فراهم خواهد شد. به گزارش پايگاه اينترنتي آسوشيتدپرس، يك پژوهشگر دانشگاه فناوري تگزاس با استفاده از تركيبي از چهار باكتري اسيد لاكتيك متفاوت در گوشت گاو دريافت اين تركيب ميزان باكتريهاي خطرناك سالمونلا و ئي كولاي را ۹۹/۹۹ درصد كاهش ميدهد. اين دو باكتري مرگبار باعث مسموميت غذايي ميشوند. اداره نظارت بر مواد غذايي و دارويي آمريكا در ماه دسامبر استفاده از اين تركيب را در فراوردههاي گوشت قرمز و مرغ بيخطر اعلام كرد. با اين حال زمان عرضه اين گوشتها با برچسبهاي مخصوص به بازار مشخص نشده است. نتيجه تحقيقات "ميندي براشيرز" بر روي اين دو باكتري چند ماه قبل در مجله " "food safteyمنتشر شد. شركت مواد غذايي nutrition physiologyدر ايندياناپليس اين تركيب را به بازار عرضه خواهد كرد. اين شركت نام شركتهايي را كه اين تركيب را در توليدات خود استفاده خواهند كرد اعلام نكرد. باكتري سالمونلا باعث اسهال، تب ،و دل درد ميشود كه در برخي موارد بيمار را راهي بيمارستان ميكند. درصورت عدم درمان به موقع با پادزيست ها آلودگي به اين باكتري ميتواند به مرگ بيمار بينجامد. از ۱/۴ميليون مورد آلودگي به سالمونلا كه هر سال در آمريكا رخ ميدهد حدود ۴۰۰تن جان ميسپارند. باكتري ئي كولاي ميتواند باعث دل دردهاي شديد و اسهال خوني شود. ساير علايم اين بيماري عبارت است از استفراغ و تب خفيف. ساليانه ۷۳هزار مورد آلودگي به اين باكتري در آمريكا رخ ميدهد كه ۶۱تن جان خود را از دست ميدهند. درهمين حل "آليانادرو كاستيلو" ميكروبيولوژيست غذايي دانشگاه تگزاس اياند ام گفت تا زماني كه سازوكار عملكرد اين تركيب مشخص نشود جامعه علمي و صنايع غذايي بايد در اينباره احتياط كنند و اين راه را راه حل قطعي كنترل باكتري ئي كولاي در گوشت نپندارند. استفاده از اين تركيب اولين شيوه مقابله با باكتري پس از توليد است. اين تركيب طي ۶۰روز در گوشت گاو منجمد و حدود يك هفته در گوشت گاو كه در يخچال نگهداري شده بود موثر بود. از اسيد لاكتيك در سالهاي اخير براي كنترل باكتري ئي كولاي در گاوهاي شيرده و دام زنده استفاده شده است. اين تركيب طعم گوشت را تغيير نميدهد
بزودي امكان عرضه گوشت قرمز و مرغ كه حاوي موادي است كه با دو باكتري خطرناك مقابله ميكند فراهم خواهد شد. به گزارش پايگاه اينترنتي آسوشيتدپرس، يك پژوهشگر دانشگاه فناوري تگزاس با استفاده از تركيبي از چهار باكتري اسيد لاكتيك متفاوت در گوشت گاو دريافت اين تركيب ميزان باكتريهاي خطرناك سالمونلا و ئي كولاي را ۹۹/۹۹ درصد كاهش ميدهد. اين دو باكتري مرگبار باعث مسموميت غذايي ميشوند. اداره نظارت بر مواد غذايي و دارويي آمريكا در ماه دسامبر استفاده از اين تركيب را در فراوردههاي گوشت قرمز و مرغ بيخطر اعلام كرد. با اين حال زمان عرضه اين گوشتها با برچسبهاي مخصوص به بازار مشخص نشده است. نتيجه تحقيقات "ميندي براشيرز" بر روي اين دو باكتري چند ماه قبل در مجله " "food safteyمنتشر شد. شركت مواد غذايي nutrition physiologyدر ايندياناپليس اين تركيب را به بازار عرضه خواهد كرد. اين شركت نام شركتهايي را كه اين تركيب را در توليدات خود استفاده خواهند كرد اعلام نكرد. باكتري سالمونلا باعث اسهال، تب ،و دل درد ميشود كه در برخي موارد بيمار را راهي بيمارستان ميكند. درصورت عدم درمان به موقع با پادزيست ها آلودگي به اين باكتري ميتواند به مرگ بيمار بينجامد. از ۱/۴ميليون مورد آلودگي به سالمونلا كه هر سال در آمريكا رخ ميدهد حدود ۴۰۰تن جان ميسپارند. باكتري ئي كولاي ميتواند باعث دل دردهاي شديد و اسهال خوني شود. ساير علايم اين بيماري عبارت است از استفراغ و تب خفيف. ساليانه ۷۳هزار مورد آلودگي به اين باكتري در آمريكا رخ ميدهد كه ۶۱تن جان خود را از دست ميدهند. درهمين حل "آليانادرو كاستيلو" ميكروبيولوژيست غذايي دانشگاه تگزاس اياند ام گفت تا زماني كه سازوكار عملكرد اين تركيب مشخص نشود جامعه علمي و صنايع غذايي بايد در اينباره احتياط كنند و اين راه را راه حل قطعي كنترل باكتري ئي كولاي در گوشت نپندارند. استفاده از اين تركيب اولين شيوه مقابله با باكتري پس از توليد است. اين تركيب طي ۶۰روز در گوشت گاو منجمد و حدود يك هفته در گوشت گاو كه در يخچال نگهداري شده بود موثر بود. از اسيد لاكتيك در سالهاي اخير براي كنترل باكتري ئي كولاي در گاوهاي شيرده و دام زنده استفاده شده است. اين تركيب طعم گوشت را تغيير نميدهد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند