گز انگبين از نظر شيميايي يك نوع من 1 Mann ميباشد . منها موادي هستند كه بطور كلي از تراكم مواد قندي ويا موادي كه از تغيير و تبديل مواد قندي مختلف حاصل ميشوند بوجود آمدهاند ( اين مواد در كشورهاي مختلف بخصوص در ايران اهميت فراوان دارند ) منهائي كه در گياهان ايران وجود دارند بسيارند . از آنجمله شكر تيغال , بيدخشت , ترنجبين , شير خشت و بالاخره گزانگبين . اين ماده از زمانهاي بسيار قديم در ايران شناخته شده است كه قسمت اعظم آن در صنعت گز سازي مورد استفاده قرار ميگيرد .
متأسفانه عوامل مختلف بيولوژيكي , اقليمي و برداشت ناصحيح موجب گرديده كه توليد گزانگبين سال بسال نقصان يابد .
گزانگبين مادهايست كه توسط حشره Cyamophila dacora از خانواده Paylidae كه در اثر تغذيه شيره گياه AStragalus adcendens در ايران در حاشيه شمال شرقي زاگرس در ارتفاع 2000 تا 3000 متري و در حوالي آباده تا نزديكي گلپايگان ( آباده ـ سيميرم ـ بروجن ـ شهركرد ـ دالان كوه و خونسار ) بصورت خودرو ميرويد .حشره مخصوص از شيره ساقه گياه تغذيه نموده و آنرا كه در واقع گزانگبين ميباشد بصورت فتيلههاي سفيد رنگ در روي ساقه بجا ميگذارد . عمليات برداشت از اواسط شهريور تا اواخر مهرماه در ساعات خنك روز توسط كارگران با وسائل اوليه ( سيله , چوب دستي و الك ) انجام ميگيرد . كارگران پس از الك كردن گز انگبين آنرا در داخل جعبههاي چوبي يا كيسه جمع آوري نموده به كارخانه حمل ميكنند . اين محصول در انبار زير 10 درجه سلسيوس تا يكسال قابل نگهداري است .
متأسفانه عوامل مختلف بيولوژيكي , اقليمي و برداشت ناصحيح موجب گرديده كه توليد گزانگبين سال بسال نقصان يابد .
گزانگبين مادهايست كه توسط حشره Cyamophila dacora از خانواده Paylidae كه در اثر تغذيه شيره گياه AStragalus adcendens در ايران در حاشيه شمال شرقي زاگرس در ارتفاع 2000 تا 3000 متري و در حوالي آباده تا نزديكي گلپايگان ( آباده ـ سيميرم ـ بروجن ـ شهركرد ـ دالان كوه و خونسار ) بصورت خودرو ميرويد .حشره مخصوص از شيره ساقه گياه تغذيه نموده و آنرا كه در واقع گزانگبين ميباشد بصورت فتيلههاي سفيد رنگ در روي ساقه بجا ميگذارد . عمليات برداشت از اواسط شهريور تا اواخر مهرماه در ساعات خنك روز توسط كارگران با وسائل اوليه ( سيله , چوب دستي و الك ) انجام ميگيرد . كارگران پس از الك كردن گز انگبين آنرا در داخل جعبههاي چوبي يا كيسه جمع آوري نموده به كارخانه حمل ميكنند . اين محصول در انبار زير 10 درجه سلسيوس تا يكسال قابل نگهداري است .
این مطالب از سایت موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انتخاب شده است شماره 2619 تاریخ 1367 در ضمن گه زو را با کره و نان میخورند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
لطفا در صورت امكان نظر ارزشمندتان را درج فرمايند